pelletkachels, wat bespaar je ermee?

door | 5 februari 2022

Pelletkachels, het wapen in de strijd van torenhoge energiekosten! nu de gasprijzen de pan uitschieten en je voor een beetje behagelijkheid tegenwoordig in de quote 500 moet staan. Hierdoor komt goedkoper verwarmen en alternatieve wijze van verwarmen hard naar boven en zie je dat naast de zonnepanelen ook de warmtepomp en pelletkachel hard stijgt in haar verkoop!

Wat is dat dan zo’n pelletkachel?

Een pelletkachel is een soort van gaskachel maar deze voet zichzelf met brokjes hout genaamd pellets, zie het eigenlijk meer als de vroegere kolenkachel waar je met nootjes drie antraciet of coax lekker warm zat maar dan nu milieuvriendelijk!

Wat zijn mijn besparingskosten met deze kachels?

Gemiddeld zal je tegenover de gaskosten een 50 tot 70% besparen op je stookkosten.
Deze hoge getallen komen dan ook door de afschuwelijk hoge prijs van gas!
hoe meer gas je gebruikt en nu over schakelt op een pelletkachel hoe hoger je besparing!

Is er veel te vinden over dit soort pelletkachels?

Het internet is natuurlijk de bron voor al je informatie en de lokale kachelboer waar je je pelletkachel kopen kan, maar neem ook eens een kijkje op de forums zo is het forum voor pelletkachels natuurlijk een hele goede daar je alle fanaten daar vind maar ook de installateur en die lokale kachelboer! samen kun je schrijven over de pelletkachel en elkaars know how delen. het is dan ook niet voor niets dat dit soort forums zo verschrikkelijk hard groeien.

Kijk goed waar je kunt besparen

Zoals we al aangaven is de pelletkachel één van de mogelijkheden om goed te kunnen besparen maar kun je ook je energie rekening naar beneden brengen door zonnepanelen en je tapwater door een pelletketel of een warmtepomp. er zijn een legio mogelijkheden en je zou zelfs een eco experience center kunnen bezoeken om te kijken wat er allemaal kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *